Στις 23 Νοεμβρίου ο αγώνας “Δρόμος Τιμής-Καραϊσκάκης 1826” στην Αράχωβα

araxova

Στα πλαίσια του εορτασμού της Μάχης της Αράχωβας, ο Δήμος Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αράχωβας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου, την υποστήριξη της Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς και των τοπικών συλλόγων της πόλης, προκηρύσσουν τον αγώνα δρόμου “Δρόμος Τιμής – Καραϊσκάκης 1826”.

Έχει εκδοθεί και η προκήρυξη του νέου αγώνα “Δρόμος Τιμής – Καραϊσκάκης 1826”, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου 2024, στην Αράχωβα. Ο αγώνας αυτός τιμά τη μνήμη της ιστορικής μάχης που διεξήχθη το 1826 με οπλαρχηγό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και αποσκοπεί στην προώθηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα και καλούνται όλοι οι δρομείς, ανεξαρτήτως επιπέδου, να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και της ιστορίας.

Ο αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές: 8χλμ, 16χλμ και 1000μ (για μαθητές Δημοτικού), ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί Περιπατητική Διαδρομή 8χλμ. Αυτές οι δραστηριότητες προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν την όμορφη φύση της Αράχωβας και να αναδείξουν τη σημασία της ιστορίας μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα:

Δημήτρης Παναγοδήμος 6974817618 & Κατερίνα Κομνά 6978400753

mailkaraiskakis1826@gmail.com

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της συμμετοχής όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή της ιστορικής Μάχης της Αράχωβας του 1826, η οποία διεξήχθη υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραϊσκάκη. Μέσα από αυτή την εκδήλωση, επιδιώκεται η καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και η ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα προάγεται η συμμετοχή της τοπικής κοινότητας και των επισκεπτών σε δραστηριότητες που συνδυάζουν την ιστορία με την ενεργό συμμετοχή.

Αφετηρία 16χλμ: Δίστομο (Αρχηγείο Καραϊσκάκη)
Αφετηρία 8χλμ: Αράχωβα (Ιερός ναός Αγ. Γεωργίου)
Τερματισμός: Αράχωβα (Ιερός ναός Αγ. Γεωργίου) και των δύο διαδρομών.
Παράλληλα θα διεξαχθεί Περιπατητική Διαδρομή 8χλμ και αγώνας 1000 μ. μαθητών/τριών (Δημοτικού)

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο